گزارش كنگره حزب سوسياليست فرانسه با حضور نماينده نهضت آزادی ايران

گزارش كنگره حزب سوسياليست فرانسه با حضور نماينده نهضت آزادی ايران

2082

21/09/87

گزارش کنگره حزب سوسیالیست فرانسه با حضور نماینده نهضت آزادی ایران

هفتاد و پنجمین کنگره حزب سوسیالیست فرانسه که یکی از بزرگترین و با سابقه ترین احزاب چپ فرانسه و از قدیم ترین تشکیلات سیاسی مطرح در صحنه سیاسی اروپا است از 14 تا 16 نوامبر 2008(24 تا 26 آبان 87) در شهر رمس (Reims)  واقع در صد و پنجاه کیلومتری شمال پاریس با حضور بیش از 4000 نفر شرکت کننده تشکیل گردید.حضور حدود 700 روزنامه نگار ، خبرنگار ، فیلم بردار و عکاس و نمایندگان وسایل ارتباط جمعی و حضور یک صد و پنجاه نفر نمایندگان کشورها و احزاب سراسر دنیا بر اهمیت و ابهت  ان افزوده بود.

       این نمایندگان که به طور رسمی دعوت شده بودند به عنوان ناظر در جلسات سخنرانی و بحث ها حضور داشتند. از ایران نیزآقای دکتر غلامعباس توسلی نماینده نهضت آزادی ایران در جلسات کنگره این حزب به عنوان ناظر دعوت شده بود و حضور یافت. موضوع مورد بحث و اهداف تشکیل کنگره تعیین وتصویب خط مشی آینده حزب و انتخاب دبیر کل  جدید و رسیدن به توافق در مورد قطعنامه کنگره و هماهنگی میان جناح های مختلف حزب و آماده شدن برای شرکت در انتخابات آینده ریاست جمهوری فرانسه بود چرا که این انتخابات با  آینده حزب و سرنوشت آن در ارتباط است: حزب سوسیالیست فرانسه که در حال حاضر قوی ترین حزب اپوزیسیون این کشور به شمار می رود در انتخاب گذشته نتوانست به کاخ الیزه راه یابد و تا سال 2012 که دوره ریاست جمهوری “سارکوزی” به سر می اید ، 17 سال است که این حزب از قدرت مرکزی بر کنار مانده است ، هر چند در انتخابات محلی و شهرداری ها موفقیت هایی داشته و هم اکنون شهردار پاریس و چندین شهر دیگر از این حزب انتخاب شده و بر سر کار هستند . اما مسأله فقط عدم موفقیت د رانتخابات گذشته و آماده شدن برای شرکت در انتخابات آینده ریاست جمهوری نیست بلکه حزب سوسیالیست با چالش های مختلفی روبروست و باید بتواند جای پای خود را محکم کند : برخی چنین القا می کنند که کار حزب سوسیالیست فرانسه  به آخر رسیده است و برخی سران حزب مانند خانم “سگالن روایال” بر این باور است که حزب باید از دگم های گذشته فراتر رود و خط و مشی آن تغییر کند و می یابد شرایط تجدید حیات حزب فراهم گردد به عبارت دیگر او طرفدار باز سازی و تجدیدحیات حزب است و این چیزی است که جوانان عضو حزب نیز به شدت خواستار آن هستند . این برنامه و خط مشی او در “پیش کنگره ” حزب که در ششم نوامبر 2008 برگزار شده بود با بالاترین  درصد  آراء اعضا یعنی 29 در صد  آرا را به خود اختصاص داده بود و” سگالن” در کنگره سخنرانی های پر هیجان و مکرری داشت که با کف زدن حاضرین همراه بود . او مصممانه داعیه دبیر کلی حزب را در سر داشت که دیگر سران حزب  با  آن موافق نبودند. در برابر او خانم دیگری بنام “مارتین اوبری” ( Martine Aubry ) قرار داشت که مورد حمایت فرانسوا هولاند دبیر کل سابق  حزب و بعضی دیگر از سران حزب بود . او معتقد است که حزب  سوسیالیست باید سوسیالیست  باقی بماند و حزب به معنی  واقعی باید عدالت خواه و آزادی طلب و انترناسیونالیست و طرفدار محیط زیست …. باقی بماند و محوریت جناح چپ فرانسه و حتی اروپا را بر عهده بگیرد و ارزش های چپ  و هویت و اعتبار حزب را که بیش از یک قرن  (از 1905) سابقه دارد حفظ و حراست کند و استراتژی آینده سیاسی را رقم بزند .

“مارتین اوبری” به شدت با برنامه ها و موضع گیری های “سارکوزی” مخالفت و به او حمله می کرد و از موفقیت اوباما در امریکا استقبال می نمود و معتقد بود که باید با خارجیها و حاشیه نشینهای فرانسه  رفتار  مناسب تر  و انسانی تر بشود . پلیس  نباید بی مهابا به سیاه پوستان و سایر  مهاجرین حمله کند و از رفتن آنها به مدرسه جلوگیری نماید .” اوبری”با حمله  به نظام سرمایه داری  ”  که د رشرایط حاضر دچار بحران شده است  ”  سرسختی حزب  سوسیالیست  را  در حفظ مواضع خود ضروری می دانست، دونفر دیگرازسران حزب به نامهای”دولا نوای  (Delanoe)”  و ” بنوا هامون ((Benoi Hamon نیز داوطلب دبیرکلی حزب بودند که یکی از آنها عقب نشینی کرد و دیگری به نفع اوبری کنار رفت . معهذا در طی سه روز جدال و مناقشه بر سر رسیدن به یک خط مشی و برنامه واحد ، کنگره به نتیجه نرسید و در نهایت بر حسب آیین نامه حزب  در آخر هفته برای تعیین تکلیف  دبیر کل جدید حزب به آرا عمومی تمامی اعضا متوسل شد که د رنهایت خانم “مارتین اوبری” به دبیرکلی حزب انتخاب گردید ، اما مناقشات و اختلافات  به قوت خود باقی ماند..

     در این کنگره که نمایندگانی از اتحادیه اروپا و کشور های مختلف از احزاب سوسیالیست ودیگر احزاب کشورهای آلمان ، ایتالیا ، بلژیک ، روسیه ، کانادا ، امریکا ، افریقای جنوبی ، مراکش ، تونس، الجزایر ، چین ، هند و ایران  و دیگر کشورها حضور داشتند و ناظر بحث های کنگره بودند . مسکویچی یکی ار سران حزب که مسوول دعوت و استقبال از احزاب خارج فرانسه بود طی سخنرانی خود در روز دوم کنگره به همه نمایندگان احزاب کشورهای مختلف  درود  فرستاد و خوش آمد گفت وبه ویژه از  احزاب ایران نیز که د رشرایط سختی به مبارزه ادامه می دهند  به خوبی  یاد کرد .

این کنگره د ر  روز 16 نوامبر  آخر شب به پایان رسید.

روابط عمومي

نهضت آزادي ايران