شماره: ۱۴۹۶
تاریخ:۱۱/۰۲/۱۳۷۴
بیانیه
اعتراض به سیاستهای خصمانه آمریکا
ربنا لاتجعلنا فتنه للذین کفروا واغفرلنا ربنا انک انت العزیز الحکیم (ممتحنه ـ ۵)
هموطنان عزیز:
برنامهها و اقدامات خصمانه دولت آمریکا علیه ایران اخیراً شدت بیشتری یافته است و از شواهد و قرائن چنین برمیآید که در ماههای آینده ابعاد گستردهتری پیدا کند. هم اکنون، علاوه بر تصمیماتی که دولت آمریکا علیه ایران اتخاذ و اعمال کرده است، پیشنهاد جدیدی تحت عنوان «محدودیتهای همه جانبه علیه ایران ـ ۱۹۹۵» به سِنا و مجلس نمایندگان ارائه شده است که در کمیسیونهای مربوط در دست بررسی میباشد. دامنه محدودیتهای پیشنهادی در این طرح از محدوده مقابله با دولت ایران فراتر رفته و به تهاجم علیه ملت و مملکت تبدیل گشته است.
در بخشی از این طرح ادعاها و اتهاماتی علیه دولت ایران عنوان شده است که برخی از آنها نظیر مشارکت ایران در انفجار ساختمان مرکز بازرگانی تجارت نیویورک و بوئنوس آیرس ـ آرژانتین، به کلی بیاساس و دروغ محض میباشد و علیرغم مواضع صریح و رسمی مقامات قضائی آرژانتین، تکرار آنها در این طرح پیشنهادی حکایت از پروندهسازی علیه ایران میکند. در مورد اتهام نقض حقوق بشر در ایران با استناد به گزارشهای «گالیندوپل»، نماینده مخصوصِ کمیسیونِ حقوقِ بشرِ سازمانِ مللِ متحد، ما معتقدیم که اگرچه دولت ایران متأسفانه حقوق و آزادیهای اساسی شهروندان ایرانی را، که در قانون اساسی تصریح شده است، مستمراً نادیده میگیرد و آشکارا نقض میکند، توسل به نقض حقوق بشر در ایران توسط دولت آمریکا بهانه و دستاویزی بیش برای اجرای برنامههای سلطهطلبانه نمیباشد. شاهد این مدعا، حمایت جدی دولت آمریکا از دولتهایی است که به موجب گزارشهای کمیسیون یاد شده و سازمان عفو بینالملل، وضعیت حقوق بشر در کشورهایشان به مراتب بدتر از ایران میباشد و آمریکا با آن دولتها روابط سیاسی و اقتصادی گسترده و عمیق دارد و هیچ اعتراض و اقدامی علیه آنها نمیکند.
بنابراین، انگیزهها و هدفهای دولت آمریکا از گسترش برنامهها و اقدامات خصمانه علیه ایران نه مبارزه با تروریسم است و نه دلسوزی واقعی نسبت به نقض حقوق بشر در ایران، بلکه هدف دولت مذکور ایجاد فقر و فلاکت گسترده برای ملت ما و تحصیل وضع آشفته و از هم گسیختهای نظیر وضع عراق بر ایران میباشد.
نهضت آزادی ایران معتقد است که در شرایط کنونی و با مناسبات جهانی حاکم، پیامدها و آثار محدودیتها و مجازاتهای اقتصادی علیه ایران مادام که منحصراً از جانب آمریکا اعمال شود محدود خواهد بود. اما از آنجا که دولت آمریکا طی ۱۶ سال گذشته تجربه کرده است که مجازاتهای یک دولت، به تنهایی علیه ایران کارساز نمیباشد، احتمال دارد که در اجرای سیاستهای سلطهطلبانه خود، با جلب موافقت و پشتیبانی قدرتهای بزرگ و در قالب مصوبات نهادهای بینالمللی، نظیر شورای امنیت سازمان ملل، محدودیتها و مجازاتهای گستردهتری را علیه ایران، همچنان که در مورد عراق انجام داد اِعمال کند و حتی تمامیت ارضی کشورمان را به خطر اندازد. این یک توطئه خطرناک و نگرانکننده است.
در چنین شرایطی، بدون شک هیچ ایرانی آگاه و علاقهمند و متعهد به سرنوشت ملت و تمامیت ارضی کشور نمیتواند و نباید نسبت به این نوع تهدیدات و خطرات بیتفاوت بوده و برای پیشگیری از آن چارهای نیندیشد.
نهضت آزادی ایران بر این باور است که برای مقابله با توطئههای روزافزون خارجی اجرای دو برنامه زیر ضروری است:
اول آنکه برنامههای اقتصادی به گونهای تنظیم و اجرا شود، که تورم، افزایش روزمره قیمتها و فشارهای اقتصادی به نفع طبقات کمدرآمد تعدیل گردد. دوم آنکه فشار بر گروهها و احزاب سیاسی و روزنامهها و نشریات مستقلِ غیردولتی برداشته شود و حق فعالیت آزاد برای تمام احزاب و گروههای سیاسی دگراندیش، اتحادیهها و سندیکاهای صنفی مستقل و غیردولتی، در چارچوب قانون اساسی به رسمیت شناخته شود.
فشارهای اقتصادی عمدتاً طبقات محروم و کمدرآمد را، که اکثریت بزرگی را تشکیل میدهند، از پای درمیآورد. واکنش طبیعی مردم به این نوع فشارها، ایجاد شورشها و ناآرامیهای خودجوش اجتماعی است. در شرایطی که برای حمایت از حاکمیت همه نوع امکانات فراهم میباشد، هیچ راهی برای ابراز مسالمتآمیز اعتراض، انتقاد و نارضایتی از سیاستهای دولت و عملکرد حاکمیت و فساد فراگیر دولتی وجود ندارد. یکی از نقشهای عمده احزاب مخالف وفادار ارائه راههای مسالمتآمیز مخالفت و اعتراض نسبت به حاکمیت است. جلوگیری از فعالیت احزاب سیاسی مخالف و بسته بودن تمامی راههای اعتراض سالم و قانونی، بیتردید به واکنشهای قهرآمیز پراکنده، که در مواردی تخریبی نیز هست، منجر میگردد.
اگر حاکمیت از قانون اساسی تمکین نکند، ضرورت آزادی احزاب سیاسی را نپذیرد و نتواند فشارهای اقتصادی را به نفعِ طبقاتِ کمدرآمد تعدیل کند، ادامه وضع کنونی سبب وخیمتر شدن اوضاع و تشدید ناآرامیها خواهد شد و روابط مردم و حاکمیت ممکن است به وضع غیرقابل ترمیم برسد. تنها در چنین شرایطی توطئههای خارجی امکان موفقیت پیدا خواهد کرد.
تجربه دولت مرحوم دکتر مصدق در دوران نهضت ملی علیه سلطه استعمار انگلیس نشان داد که یک دولت ملی و مردمگرای برخوردار از همدلی ملت میتواند با برنامههای مطالعه شده و واقعبینانه و با بکارگیری کارشناسان مدیر، مدبر، درستکار و امین نه تنها پیامد توطئههای دشمن را خنثی سازد، بلکه از این نوع محاصرههای اقتصادی به عنوان فرصتی برای رشد و توسعه اقتصادی ـ انسانی استفاده کند و گامهای مفید و مؤثری در راه تحقر استقلال اقتصادی کشور بردارد.
زمامداران آمریکا نیز باید بدانند که عنصر ضداجنبی در فرهنگ ملی (ایرانی ـ اسلامی) ما بسیار قوی و ریشهدار است. مردم ایران علیالاصول سخت وطندوست هستند و به سرنوشت میهن خود عشق میورزند و به همین دلیل در برابر توطئههای بیگانگان در قبال تمامیت ارضی کشور، نظیر دوران جنگ تحمیلی، یکپارچه خواهند ایستاد.
نارضایتی و اعتراض ملت ما نسبت به عملکرد حاکمیت، یک مساله است و ایستادگی در برابر تهدیدات خارجی و دفاع متحد از منافع استراتژیک ملی که در فرهنگ سیاسی ما جایگاه ویژه خود را دارد، مساله دیگری است.
نهضت آزادی ایران
اردیبهشتماه ۱۳۷۴