اخبار جنبش اسلامی، شماره ۲، ۱ آذر ماه ۵۷
تهران
روز یکشنبه (عید غدیر) از صبح زود واحدهای پلیس پیچ شمیران و خیابان تنکابن و کوچه هایی که بخانه آیت الله طالقانی منتهی میشد محاصره می نمایند و ضمن قطع عبور و مرور از خیابانهای مزبور اشخاصی را که بدیدن ایشان می آمدند مورد بازرسی بدنی قرار میدهند و باین وسیله دو نفر را دستگیر میکنند.
بازداشت شدگان دولت نظامی «به روش پهلوی» بقرار اطلاعات واصله تیمسار نصیری در قصر شخصی شان واقع در ارتفاعات نیاوران (غرب منظریه) بازداشت! میباشند جالبتر آنکه آقای حسنعلی مهران، وزیر اقتصادی و دارایی رژیم که چیزی در باره اقتصاد و امور بانکی و نفت نمی داند با اشاره و خواست تلفنی آقای هویدا بعنوان نماینده ایران در کنفرانس اوپک، بدون اجازه از آقای انصاری که اکنون متواری است شرکت خواهند کرد. لازم به یادآوری است که انتصاب آقای مهران به مقام وزارت بعد از بازداشت آقای هویدا بوده است! معلوم نیست چرخهای پوسیده رژیم متزلزل و پوشالی را کدام گروه میگردانند؟
اعتصاب کارکنان پست و تلگراف بی سیم سید خندان هنوز ادامه دارد و کارکنان ایرانی کارمند های آمریکایی و کارشناسان آنها را از ساختمان بیرون کرده اند.
طبق اطلاعات موثق مقامات امنیتی و پلیس به کلانتریها دستور داده اند شبانه به مساجد حمله کرده جستجو و بازرسی دقیقی بکنند و باین وسیله ماشین های تکثیر، کتابهای سیاسی، اعلامیه پول در صندوق های قرض الحسنه و احیاناً اسلحه ای اگر یافتند ضبط نمایند و در صورت لزوم بانفجار و تخریب مبادرت نمایند تا باین وسیله بهانه ای برای تعطیل آنها در ایام محرم بتراشند.
مشهد
یکشنبه ۲۸ آبان (عید غدیر) امروز پلیس برای جلوگیری از تظاهرات مردم کلیه خیابانهای منتهی به صحن و نیز خیابانهایی را که بخانه آقایان علما مربوط میشد مسدود میکند اما مردم تجمع و تظاهرات را در کوچه های فرعی آغاز کرده و از بیراهه ها خود را بمیدان راه آهن میرسانند در اینموقع حدود ۵۰ هزار نفر اجنماع کرده بودند و مامورین با تانک و نفربردر فاصله معینی موضع گرفته بودند، ناگهان حمله هلیکوپترها با شلیک گاز اشک آور از فاصله نزدیکی آغاز میشودو متعاقب آن نیروهای ارتش حمله میکنندو نتیجتاً ۸ نفر زخمی میشوند.
دوشنبه ۲۹ آبان صبح مردم بخاطر مجروحین مقابل بیمارستان شاهرضا اجتماع و تظاهرات میکنندو کارکنان بیمارستان اعتصاب کرده و خارج نمیشوند، پلیس دکتر روحانی و پروفسور رضوانی و سه نفر دانشجو را دستگیر میکند و مردم شهر در معیت آقای مرعشی، وعده ای از روحانیون برای اعتراض به دستگیری این افراد بصورت راهپیمایی بطرف بیمارستان حرکت میکنند. دنباله تظاهرات تا شب ادامه پیدا میکندتا جاییکه مامورین برای نخستین بار با چکمه و تفنگ وارد صحن شده به پرتاب گاز و تیر اندازی مبادرت میکنندو در نتیجه یکنفر کشته و ۸ نفر مجروح بجای میگذارند، در خروجی صحن نیز تعداد زیادی چماق بدست کمین کرده بودند که با کمک پلیس فراریان را به شدت مضروب و دستگیر میکردند (جمعاً ۲۰ نفر دستگیر شده اند) .
سه شنبه ۳۰ آبان امروز دکترها و کارکنان بیمارستان شهناز در کنار مردم در بیمارستان تحصن میکنندو فرهنگیان در دادگستری بست می نشینند، پلیس مجبور میشود تا ساعت ۱۲ دکتر روحانی و پروفسور رضوانی را آزاد کند اما مردم تحصن را برای آزادی دانشجویان ادامه می دهند تا ساعت ۵/۲ که آنها نیز آزاد میشوند. در اینموقع مردم حرکت کرده به دبیرستان اقبال میروند و تابلوی مدرسه را پایین آورده، عکسها را آتش زده و نام مدرسه را رزاقی (شهید روز ۲۵ آبان) میگذارند شهید راه حق «رزاقی» کارمند آموزش و پرورش ۴۰ ساله و دارای ۸ فرزند بوده، و در این ۵ ماه مرتباً در تظاهرات شرکت میکرده است و برای شهادت آماده بوده، بطوریکه وصیت نامه اش را بعد از شهادت در جیبش یافته اند.
اسامی دو نفر دیگر از شهدا:
غلامرضا قدسی ۲۷ ساله کارمند بهداری.
تقی محمد نبی طلبه مبارز مدرسه قلی خان.
روز جمعه ۳ آذر قرار است مراسمی بمناسبت هفته شهدا برگزار شود.
قم
در تظاهرات روز شنبه عید قربان ۵ نفر در اثر گاز سمی مسموم میشوند. گاز سمی و گلوله پلاستیکی ۰ که ایجاد دردشدید و تورم در نقطه اصابت میکند) ، هدیه های جدید اقایان کارتر و کالاهان برای رژیم ضد مردمی ایران است که اولی در ویتنام و دومی در جنگهای ایرلند بکار رفته است.
اراک
در تظاهراتی که روزهای پنجشنبه ۲۵ و جمعه ۲۵ انجام شد، جمعا ۸ نفر کشته و تعداد زیادی مجروح شدند. تظاهرات از مسجد واقع در میدان اراک انتهای بازار شروع میشود و بزودی وسعت می یابد، مردم بدنبال سخنان بیدار کننده روحانیون که از قم دعوت شده بودند بطرفداری از نهضت انقلابی اسلامی شعارهایی میدهند، در اینموقع کماندوهای پلیس بجمعیت حمله کرده و با با توم بشدت مردم را می زنند حتی روحانیونیکه پیشاپیش صف حرکت میکردند مضروب میشوند، این آغاز تظاهرات گسترده ای می شود که تا دو روز ادامه پیدا میکند و با آتش زدن بانکها و ساختمانهای دولتی می انجامد، اکنون بیمارستانهای شهر مملو از مصدومین تظاهرات است کارخانه های ماشین سازی، آلومینیوم ساز ی و … هنوز در اعتصاب هستند.
بروجرد
در قصبه ای نزدیک بروجرد، بعد از انکه جوانی در تظاهرات ضد رژیمی بدست یک ژاندارم شهید میگردد، مردم به ژاندارم مزبور حمله کرده و خلع سلاحش میکنند سپس بعد از کتک مفصل سرش را با تیغه حلبی میبرند.
کاشان – ۲۵ آبان
حدود ۵۰ هزار نفر از مردم بعنوان اعتراض به حکومت نظامی و روز ارتش با لباس سیاه با نظم کامل و سکوت دست به راهپیمایی زدند. این راهپیمایی بدون برخوردی انجام شد. در این شهر هفته گذشته چند قالی و قالیچه از فروشگاهی سرقت میشود، صاحب فرو شگاه به کلانتری مراجعه میکند، رییس شهربانی می گوید برو از خمینی بخواه برایت پیدا کند. با این جواب رییس شهربانی، اکنون این سوال برای مردم مطرح شده که «سارق واقعی» چه کسی میباشد؟
اصفهان
در تظاهرات پراکنده چند روز اخیر اصفهان تعداد زیادی مجروح می شوند. اخبار رسیده حاکیست که کلیه دانشجویان رشته پزشکی دانشگاه اصفهان را که برای دوره های تخصصی در بیمارستان ثریا این شهر کار میکرده اند بدلیل کمک و پانسمان زخمیهای حوادث اخیر اخراج نموده و تنها پزشکان بیمارستان تحت نظر مستقیم ارتشیان مشغول کار هستند.
شیراز – یکشنبه ۲۸/۸
امروز بمناسبت عید غدیر مردم در فلکه مصدق اجتماع کرده بودند و یکی از روحانیون بیدار و مبارز سخنرانی میکرد، در این موقع فرماندار نظامی با اعوان و انصارش سر رسیده و شروع به فحاشی به گوینده میکند و فریاد میزند «خفه شو» . در اینموقع مردم بشدت عصبانی شده شعار می دهند و متعاقب آن مامورین آماده، تیراندازی را شروع میکنند که در نتیجه آن ۸ نفر کشته و بیش از ۵۰ نفر مجروح میشوند.
اصفهان
روز پنجشنبه ۲۵/۸ با وجود حضور واحدهای ارتش مردم در خیابان ابن سینا دست به تظاهرات می زنند و با وجود پرتاب گاز و تیر اندازی متفرق نمیشوند در نتیجه ۵ نفر کشته و عده زیادی مجروح میشوند. رفتار سربازان با مردم فوق العاده خشن و بی رحمانه است بطوریکه حتی اجازه باز کردن مغازه ها و برداشتن وسایل شخصی را هم نمی دهند و بدون علت شیشه های مغازه ها و اتومبیلها را می شکنند.
مختصری از جریان اعتصاب پالایشگاه تهران:
بدنبل اعتصاب کارگران و کارمندان شرکت نفت در خوزستان، دامنه آن بسرعت به پالایشگاه های تهران، تبریز، کرمانشاه و شیراز میکشد کارکنان پالایشگاه تهران بدنبال چند روز اعتصاب با رهبران سیاسی و مذهبی مذاکره میکنند و پس از مشورت تصمیم میگیرند از آیه الله خمینی کسب تکلیف نمایند وسپس تا دریافت نتیجه تصمیم می گیرندبه ۴۸ ساعت تحصن در داخل پالایشگاه دست بزنند، در مدت تحصن چندین سخنرانی توسط کارمندان و کارگران ایراد میشود و گارد مسلح پالایشگاه به متحصنین می پیوندد، در اینموقع شروع به پایین آوردن عکسهای شاه میکنندو بجای آن عکسهای آقای خمینی را نصب میکنند و عبارتی از دکترشریعتی را بدیوار میزنند. در مدت کمی بیشتر دیوار های پالایشگاه از شعارهای انقلابی پوشانده میشودو متحصنین بانتخابات میپردازند در این اثنا تیمساری که فرماندهی سربازان را داشته نمایندگانی برای مذاکره میطلبد، اما کارگران جواب میدهند ما با شما کاری نداریم اگر شما کاری دارید خودتان بیایید، تیمسار میگوید من اگر بیاییم اول آن عکس را پایین میکشم بعد مذاکره میکنم، بلافاصله چند نفر از کارگران به روی میز میروند و میگویند اگر بیاید و بخواهد چنین کند باید از روی جنازه ما عبور نماید. بالاخره بناچار تیمسار می آید و با سخنانش سعی میکند تفرقه بیاندازد ولی در اثر هوشیاری کارگران موفق نمی شود و ناچار سالن را ترک میکند (ناگفته نماند بمحض ورود تیمسار عده زیادی شروع به نماز جماعت میکنند) در این هنگام نمایندگان دور از چشم مامورین ساواکی بطرز ماهرانه ای خلوت میکنند و به تبادل نظر میپردازند تا اینکه روز چهارشنبه جواب تایید آیه الله خمینی از پاریس میرسدو کارکنان با خواندن اعلامیه برای جمع و نیز قرایت قطعنامه کارکنان، تحصن خویش را پایان داده و پالایشگاه را ترک میکنندو تا ۱۱ روز (تا دوشنبه ۲۹ آبان) در خانه های خود متحصن میشوند و روز دوشنبه با چهره هایی مصمم یکدیگر را مجدداً ملاقات کرده تصمیم میگیرند بخاطر ممانعت از توطیه رژیم برای اخراج کارگران و بستن پالایشگاه همه روزه در محوطه و جلو درب پالایشگاه اجتماع کرده در سکوت مطلق تا پایان وقت حاضر باشند و برای این منظور اعلامیه ای منتشر مینمایندعلاوه بر پالایشگاه تهران علیرغم تطمیع و تهدید مدیران سرسپرده و سر نیزه دژخیمان و علیرغم بلندگوهای تحت اشغال دولت نظامی، پالایشگاه جنوب نیز هنوز آغاز بکار نکرده است.
خرمشهر
در تظاهرات عظیمی که هفته گذشته در این شهر برگزار شد و در اثر تیراندازی، گفته میشود ۴۳ نفر کشته شده اند، در اثنای تیر اندازی طفل کوچکی که در آغوش مادرش بوده مورد اصابت گلوله قرار میگیرد و مغزش متلاشی میگردد و بدن نحیفش از بغل مادر پرتاب میشود، سربازی که شاهد جریان بوده ناگهان فریادی کشیده و بسوی مامورین تیراندازی میکندو پس از کشتن یک درجه دار و دو سرباز خودکشی میکند. بعد از کشتار هفته قبل هیچکدام از مامورین ارتش و شهربانی جرات نمیکننداز ترس انتقام مردم به تنهایی، در شهر ظاهر گردند.
کرمانشاه
طبق اخبار رسیده، ایل سنجابی که تعداد آنها به دویست هزار نفر میرسد آمادگی خود را برای مبارزه در راه استقلال ایران و نهضت اصیل اسلامی اعلام داشته اند.
خمین ـ پنجشنبه ۲۵/۸
در تظاهرات وسیع شهر در اثر درگیری با قوای انتظامی حاج مهدی امیری کشته و چند نفر مجروح می شوند.
کرمانشاه ـ شنبه۲۷/۸
امروز تمام بازار شهر تعطیل بود، مامورین برای دستگیری برخی از روحانیون بمنازلشان یورش بردند، در منزل آقای عبداللهی پیشنماز مسجد صباغ، واقع در خیابان بهار مامورین اثاثیه خانه را بیرون ریخته و منهدم نمودند ولی خوشبختانه موفق بدستگیری ایشان نمیشوند.
بیجار ـ چهارشنبه ۲۴/۸/۵۷
بیجار شهری است کوهستانی و سرد در استان کردستان که تنها شهر شیعه این منطقه میباشد ـ فقر شدیدی در شهر حاکم است و بیشتر اهالی کارمند دولت میباشند. در مراسمی که با تظاهرات گسترده بیش از ده هزار نفر بخاطر شهادت یکی از اهالی شهر در کرمانیه، برگزار شده بود مردم به راهپیمایی پرداختند و علیه شاه شعارهایی دادند ـ تظاهرکنندگان هنگامیکه قصد اقامه نماز در مقابل بازار داشتند با عکس العمل شهربانی و پرتاب گاز اشک آور مواجه شدند و کار به خشونت کشید. شهید این شهر کوچک کارمند بانک بود و بخاطر فعالیت هایی که قبلاً در مسجد شهر برای تشکیل کتابخانه و نمایشگاه کرده بود تبعید شده بود.
سنقر کلیلیی ـ سه شنبه ۲۳/۸
سنقر شهری است در استان کردستان با مردمی شیعه مذهب که در شمال شرقی شهرستان کرمانیه (کرمانشاه سابق)
واقع شده است شب دوشنبه مامورین شهربانی برای تحریک مردم تمثال های آیه الله خمینی را در مدارس شهر از ناحیه چشم سوراخ میکنند و درکلاسها رها میکنند صبح روز دوشنبه دانش آموزان پس ا زمشاهده وضع برای ابراز تنفر و انزجار از این عمل به خیابان ها می ریزند و تظاهرات می کنند، در این هنگام مامورین شهربانی به حمایت ارتش به روی محصلین خردسال آتش می گشایند و در نتیجه ۷ نفرکشته و بیش از ۵۰ نفر بسختی مجروح میشوند. پس از تیراندازی، مردم دیگر نیز به محصلین میپیوندند و اداره فرمانداری را آتش زده و بخانه کلیه مامورین ساواک و شهربانی که قبلا شناسایی شده بود آسیب می رسانند شهربانی از تحویل اجساد به مردم خود داری کرده و برای جلوگیری از گسترش موج انقلابی در شهر افراد شناخته شده مذهبی را دستگیر میکنند.
زنجان – پنجشنبه ۲۵/۸
امروز روز هفت شهدای هفته گذشته این شهر بود مردم بدعوت روحانیون برای استماع سخنرانی در گورستان شهر اجتماع میکنند و برمزار ۷ تن شهید راه حق حاضر میشوند. سخنران حمله شدیدی به رژیم شاه میکند و در پایان فرهنگیان اعلام میدارند تا یکهفته دیگر اعتصاب خود را ادامه خواهند داد و همچنین اعلامیه رو حانیون همدان قرایت می شود در این اعلامیه از مردم خواسته شده بود برای حجاج جشن نگیرند و پول آن را به خانواده شهدای حق اختصاص دهند. پس از مراسم مردم با آرامش از گورستان خارج میشوند اما در خیابانها اطراف گورستان پلیس با تیراندازی و گاز اشک آور به مردم حمله میکند و مردم به کوچه ها پناهنده شده تظاهرات را ادامه میدهند. در تظاهرات وکشتار قبلی مردم این شهر مجسمه شهر بانو را که در محوطه سازمان زنان قرار داشته به پایین کشیده و آتش میزنند و در یکی از میادین نیز مجسمه شاه را با پتک خرد میکنند سر جنگلداری این شهر اعتصاب کرده و علاوه بر خواسته های عمومی ملت خواهان پس گرفتن زمینهای غصبی سردارجاف می باشد. مردم یکی از سینماهای آتش زده را قصد دارند به کتابخانه تبدیل کنند. بانکهای شهر تمامابا ورق آهنی پوشانده شده است و عکسهای شاه را پایین آورده و تمثال آیه الله خمینی را بجای آن نصب کرده اند.
نیشابور –یکشنبه ۲۸/۸
بمناسبت عید غدیر امروز اجتماع بزرگی در مسجد جامع شهر تشکیل شد، ضمن سخنرانی حدود ۲۰ نفری چماق بدست با شعار جاوید شاه بطرف مسجد نزدیک میشوند که با صدای جمعیت خفه میشوند پس از خاتمه برنامه هنگامیکه مردم قصد راهپیمایی در شهرداشتند پلیس حمله و تیر اندازی میکند که درنتیجه آن ۲ نفر کشته و ۲۲ نفر زخمی میشوند، ۴ نفر از زخمیها را که حالشان وخیم بود به مشهد منتقل میکنند، گفته میشود بعد از ظهر مردم ۲ نفر از پاسبانهارا با گلوله از پای در می آورند.
بهشهر
چماق بدست های دست نشانده رژیم بسیاری از درختان مرکبات، دکاکین، مغازه ها و بانکها را مورد حمله و تخریب قرار داده اند و خسارات فراوانی با هالی شهر رسانده اند.