جوابیه آقای دکتر اکبر فاضل
سرپرست دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران
به پیام نوروزی نهضت
شماره: ۱۱۲۵/۲/۱۳۶۵
تاریخ:۱۶/۲/۶۵
نامه به آقای دکتر فاضل پیرامون
جوابیه ایشان به پیام نوروزی نهضت
برادر عزیز
جناب آقای دکتر اکبر فاضل، سرپرست دانشکده دندانپزشکی
با سلام و آرزوی توفیق جنابعالی در بهرهگیری از اسلام و خدمت به مسلمین بدینوسیله رسیدن ”جوابیه تبریک نوروزی سال ۶۵“ مورخ ۱۶/۱/۶۵ را اعلام داشته لازم میدانیم به حکم وظیفه اسلامی توصیه به حق و امر به معروف و نهی از منکر توجهتان را به نکات زیر جلب کنیم.
۱ـ در آغاز، صرفنظر از محتوای جوابیه، از اینکه در مورد کارت تبریک نهضت آزادی ایران با نام و امضاء ابراز نظر فرمودهاید خوشوقتیم و خدا را سپاسگزاریم که هنوز در جمهوری اسلامی ایران کسانی هستند که به لزوم برخورد عقائد معتقد بوده و با نام و نشان در این راه گام میزنند.
۲ـ در جوابیه کوشیدهاید مواضع نهضت را مواضعی همچون موضعگیریهای خوارج و ابوموسی اشعری قلمداد کنید. ما با اعتقاد به اینکه المؤمن مرآت المؤمن احساس وظیفه میکنیم که مطالب ذیل را به اطلاعتان برسانیم شاید در خصومتی که در جوابیه ابراز نمودهاید تجدیدنظر و احیاناً در پیشگاه خدای غفور رحیم استغفار کنید:
الف ـ برادر مسلمان عزیز، آیا بهتر نبود به جای فحاشی و لقب خوارج و ابوموسی اشعری به نهضت آزادی و سران آن دادن که از گناهان کبیره و مخالف صریح دستور الهی ولا تنابزوا بالالقاب است ما را راهنمائی میفرمودید که کدام یک از دعاهایی که ما به درگاه ذات ذوالجلال در این سال نمودهایم موجب اتخاذ چنین روشی از طرف جنابعالی شده است؟
آیا جنابعالی معتقدید که وعده امید، امنیت، آزادی، فراوانی، آگاهی، برابری و صلح که قرار است پس از ظهور حضرت مهدی عج صورت گیرد در سال ۶۴ کاملاً تحقق یافته و دعای ”حول حالنا الی احسن الحال“ دعائی عبث و بیمعنی است؟ اگر چنین اعتقادی دارید ما بر خود لازم میدانیم دست به دعا برداشته مجدداً بگوئیم پروردگارا بیخبری را به آگاهی مبدل فرما. شاید هم معتقدید که دعا کردن در کارت تبریک نوروزی همچون چاپ کتاب و انتشار نشریه نیازمند به اجازه وزارت ارشاد اسلامی و گذشتن از هفت خوانی است که از طریق کنترل چاپخانهها، تأمین کاغذ و غیره ایجاد شده، میباشد که در این صورت به جنابعالی توصیه میکنیم به کتاب خدا و سنت رسول (ص) و روش ائمه به ویژه نهجالبلاغه و قانون اساسی مراجعه فرمائید تا روشن شود که چنین اعتقادی با مآخذ یاد شده هماهنگ نیست.
ب ـ حال اگر فرض کنیم که استنباط جنابعالی در مورد نادرست بودن مواضع نهضت آزادی ایران استنباطی صحیح است سؤالی که مطرح میشود این است که آیا دستور الهی در برخورد با چنین مواضعی چیست. قرآن روش دعوت به راه خدا را حکمت، موعظه حسنه و جدال احسن قرار داده است، از شما برادر مسلمان میپرسیم آیا متهم ساختن گروهی مسلمان که از طرف رهبر انقلاب متدین و پایبند به اسلام شناخته شده و علیرغم همه تبلیغات و جوسازیها و غوغاسالاریها در چشم مردم ایران صدیق، مؤمن و خدمتگذار به اسلام و ایران میباشند به خارجی بودن، حکمت است یا موعظه حسنه و یا جدال احسن؟ شاید اطلاع دارید که خوارج از طرف شیعه و سنی به عنوان کسانی که از اسلام خارج شده بودند شناخته شدهاند. به نظر ما فحاشیها، برچسبزنیها و لقبدادنها به روشهای اتخاذ شده در مکتب الحادی مارکسیسم نزدیکتر است تا روش اسلامی که پیامبرش در قرآن رحمه للعالمین معرفی شده است.
در هر حال از جنابعالی تقاضا داریم در صورتیکه معتقدید ممکن است با تلاش همگانی و تکافل در بهبود وضع جمهوری اسلامی ایران کوشیده و به سوی ”احسن الحال“ حرکت کرد نظرات ما را که در نشریات آمدهاند مورد مطالعه قرار دهید شاید در میان آنها نکتهای قبول افتد و در نظر آید.
در رابطه با جوابیهتان و محتوای این نامه نشریات ”آزادی در قرآن“، ”آزادی در نهجالبلاغه“، ”جنگ و صلح“، ”مذاکره، آتشبس و صلح“، ”جنگ بیپایان“، و ”روزنههای امید“ ارسال میگردد که امیدواریم از طرف جنابعالی و سایر صاحبنظران مورد مطالعه و نقد قرار گیرد. قبلاً اطمینان میدهیم که نهضت آزادی ایران پذیرای نظرات و اصلاحاتی که در چارچوب حکمت، موعظه حسنه و جدال احسن و با رعایت اخلاق اسلامی باشد خواهد بود.
در پایان مجدداً توفیقتان در بهرهگیری از اسلام و خدمت مسلمین را از درگاه باریتعالی خواستاریم.
روابط عمومی
نهضت آزادی ایران